Pravé Mihaľovské holubky

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Budete potrebovať:

2 kg mletého bravčového mäsa , 1 kg ryže guľatozrnej, 6 ks stredneveľkých paradajkových pretlakov do mäsa, 3 ks stredneveľkej cibule, 1 hlávka cesnaku, vegeta, soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie, mletá červená paprika, 4 vajcia, 2 ks hlávkovej kapusty,údená slanina, bravčové kosti

Príprava je pracná, ale stojí zato:

Z hlávkovej kapusty vyrežeme hlubik, ponoríme ju do vriacej vody a postupne oddelíme jednotlivé listy, ktoré po zmäknutí vyberieme a necháme vychladnúť. Z kapustných listov odstránimenožom hrubú žilku v strede listu a veľké listy zároveň rozdelíme na dve časti.

Ryžu umyjeme v studenej vode a dáme ju do vriacej vody variť na 5 minút. Ryžu scedíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej ryže pridáme pomleté mäso, vajíčka, 4 paradajkové pretlaky, cibuľu narezanú na malé kocky, prelisovaný cesnak, soľ, vegetu, grilovacie korenie, mlété čierne korenie a mletú červenú papriku. Touto zmesou plníme kapustné listy postáčané do lievika. Dno hrnca vyložíme kapustnými listami, bravčovými kosťami a údenou slaninou, na ktoré ukladáme naplnené kapustné listy uložené v hrnci do kruhu. Zalejeme vodou, v ktorej sme rozmiešali 2 ks paradajkového pretlaku, polievkové korenie Maggi a toškou soli. Varíme na miernom ohni, od varu asi 1 hodinu. Počas varenia občas otáčame hrncom, aby nám holubky neprihoreli.

 

Želáme dobrú chuť.

 

zdroj:adka