Karlovarský knedlík / domáci český recept

Prinášame vám recept na pravý Karlovarský knedlík podľa domáceho českého receptu.

 

Budeme potrebovať:

200 g na kocky nakrájaných rožkov, 2 vajcia 200 ml mlieka, 100 g hrubej múky, nasekaná petržlenová vňať, soľ, muškátový kvet.

Postup:

Na kocky pokrájané rožky dáme do misy, prelejeme ich s 2 dcl mlieka. Oddelíme si z vajec žĺtka a pridáme ich k rožkom. Ďalej pridáme múku, osolíme a primiešame nasekanú petrželku a štipku muškátového kvetu. Zmes premiešame a poprípade pridáme nasekanú šunku. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zvoľna ho zapracujeme k ostatným surovinám. Z takto pripraveného cesta utvoríme bochník, ktorý zabalíme do plátenej utierky (handričky), alebo do potravinárskej fólie a vložíme do vriacej vody a varíme približne 15-20 minút.

 

Prajeme dobrú chuť!

 

zdroj: keltská reštaurácia