Potrebujeme:
138 g mandľová múka, 125 g práškový cukor, 105 g vaječný bielok, 105 g krupicový cukor, potravinárske farbivo. Na krém budeme potrebovať 250 g syr Mascarpone,2 PL jahodového džemu.
Príprava:
Dotuha vyšľaháme bielky s práškovým cukrom a zafarbíme ich potravinárskym farbivom. Mleté mandle rozmixujeme s práškovým cukrom a preosejeme do jahodového snehu. Opatrne miešame stierkou, aby bola hmota na macarons hladká a trošku roztekajúca sa.
Hmotou naplníme cukrárenské vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame rovnaké kolieska.. Potom ich vložíme do rúry vyhriatej na 160°C s horúcim vzduchom a pečieme cca 15 minút.
Príprava krému:
Mascarpone premiešame s jahodovým džemom a krém máme hotový. Vychladnuté macarons ním spojíme.
Prajeme dobrú chuť